Wat is een tussentijdse toets?
De Tussentijdse toets is als ware een proefexamen om je voor te bereiden op het afrijden. Hierbij worden, net als bij het praktijkexamen, alle examenonderdelen door de examinator van het CBR beoordeelt waarop hij een gericht en persoonlijk advies uitbrengt. Dit proefexamen duurt circa 55 minuten. Je rijlesinstructeur is eveneens bij dit proefexamen aanwezig en kijkt met je mee. De tussentijdse toets wordt bij het CBR afgenomen. In deze video legt het CBR hier meer over uit…

Vrijstellingen voor het afrijden
Met de tussentijdse toets weet je dus aardig waar je aan toe bent wanneer je officieel gaat afrijden. Een bijkomend voordeel is dat je voor het afrijden vrijstellingen kan krijgen voor de ‘bijzondere manoeuvres’ (straatje keren, file parkeren, achteruit inparkeren, stopopdracht). Wanneer je met je tussentijdse toets laat zien dat je deze manoeuvres goed onder de knie hebt, hoef je deze niet meer te uit te voeren tijdens het uiteindelijke praktijkexamen.

Waarom een tussentijdse toets doen?
De tussentijdse toets is relatief duur en toch adviseren vele instructeurs deze toets af te leggen gezien dit de slagingskansen op het praktijkexamen verhoogt. Gezien de kosten bijna even duur zijn als het uiteindelijke praktijkexamen kiezen sommige leerlingen ervoor om het examen aan te vragen en dit te beschouwen als een tussentijdse toets. Als je dan slaagt heb je namelijk gelijk je rijbewijs behaalt. Verhoudingsgewijs is het afrijden in grote steden is moeilijker dan in een kleinere gemeente. Zo zijn er diverse redenen om te kiezen voor een tussentijdse toets. Bij Rijschool Harrison overleggen we graag met de leerling op basis van een persoonlijke benadering.

Wat moet je meenemen naar de tussentijdse toets?
• Het slagingsbewijs van het theorie-examen
• Een geldig identiteitsbewijs
• Het ingevulde formulier zelfreflectie
• De reserveringsbevestiging