Theorie is een belangrijk onderdeel van de praktijklessen. In de praktijklessen leer je ook hoe je de theorie kan toepassen. De Instructeur staat klaar om je te helpen bij de vragen die je eventueel hebt over je theorie. Het is ook aan te raden om zo vroeg mogelijk je theorie te leren en theorie examen te doen.

Theorie examen vraag je zelf aan op www.cbr.nl. Om te voorkomen dat u onnodige kosten maakt adviseren wij om zelf uw theorie examen aan te vragen via het CBR.

Op www.cbr.nl staat uitgelegd hoe je snel en eenvoudig je examen kan aanvragen. We adviseren al onze leerlingen aam om het theorie examen z.s.m. te doen. Het theorie certificaat is anderhalf jaar geldig, dus genoeg tijd om je praktijk te kunnen halen. Als je eenmaal in bezit bent van het certificaat zal dit je helpen bij het praktijk gedeelte van de rijopleiding.

Het theorie examen bestaat uit 2 onderdelen: 40 theorie vragen en 25 vragen m.b.t. gevaarherkenning. Je mag 5 fouten hebben bij het theorie gedeelte en 12 fouten bij het onderdeel gevaarherkenning.

Het is uiterst zinvol om de theorie vooraf zorgvuldig te bestuderen alvorens over te gaan tot het oefenen van de vragen. De ervaring leert dat leerlingen die het grondig studeren overslaan in hogere aantallen het theorie examen niet direct behalen. De vraagstellingen op het theorie examen scheelt veelal van de vraagstellingen zoals die in het oefenprogramma worden weergegeven. Het is derhalve van groot belang dat er voldoende inhoudelijke kennis wordt bestudeerd.

Het is ook mogelijk om een theorie cursus te volgen, maar niet noodzakelijk. Tegenwoordig bieden veel bedrijven een gespecialiseerde theoriecursus aan dat logischerwijs leidt tot hogere kosten van je rijopleiding. Gedurende de kennismaking kunnen we een aardige inschatting maken en een voorstel bieden om de benodigde stappen in de rijopleiding inzichtelijk te krijgen.

Kijk voor meer informatie op:

http://www.cbr.nl/11409.pp?utm_source=homepage&utm_medium=thumb&utm_campaign=nieuwestijlfilm