Tamelijk veel mensen hebben te kampen met rij- of faalangst. Niets om je voor te schamen natuurlijk, want bovendien brengt elke verkeersdeelname in beginsel weer nieuwe situaties mee.

Rijschool Harrison maakt u vertrouwd met alle mogelijke verkeerssituaties en werkt samen met u in uw tempo om de benodigde vaardigheden in de vingers te krijgen. Rijschool Harrison beschikt over een gekwalificeerde instructeur op het gebied van rij- en faalangst.

De instructeur heeft een speciale opleiding gevolgd om rij- en faalangst symptomen te herkennen en de lessen daarop aan te passen. Zo kan de instructeur bijvoorbeeld meer aandacht leggen op het mogen maken van fouten of rekening houden met autisme tijdens de lessen. De instructeur zal meer structuur in de lessen aanbrengen en langzaam nieuwe handelingen toevoegen aan de tot dan toe bekende handelingen.

Wat is faalangst?
De ervaring leert ons dat de meeste kandidaten zich reeds bewust zijn van hun faalangst. Natuurlijk kan het zo zijn dat je hier pas kennis mee maakt gedurende de rijlessen, maar let op: verwar deze angst niet met een gezonde spanning voor het examen. Wanneer je een totale black-out krijgt of tijdens het praktijkexamen fouten maakt die normaal niet gemaakt worden, spreken we van faalangst.
Wees echter gerust want gelukkig hebben we de tijd en zal de instructeur faalangstsymptomen tijdig herkennen en coördineren. Wanneer je last hebt van faalangst kun je bij het CBR een speciaal faalangst examen afnemen. Onze instructeur kun je hier meer over vertellen.

Wat is rij-angst?
Wanneer je niet meer achter het stuur durft omdat je bang bent om fouten te maken kan je spreken van rij-angst. Rij-angst kan voor een hoop ongemakken zorgen. Niet alleen ben je minder mobiel, maar ook het aan andere vragen om te rijden kan tot schuldgevoelens leiden.

Alhoewel angst een heel normaal iets is kenmerkt rij-angst zich vnl. door de gevaren groter in te schatten dan dat ze zijn.
Wanneer je last hebt van rij-angst kun je hier samen met een gespecialiseerde instructeur van Autorijschool Harrison aan werken. Zo kun je binnenkort weer zelfstandig, zonder angst achter het stuur!